Поръчки и доставка

1. Поръчки се приемат само с или без регистрация в системата на "Светът на красотата" ЕООД

2. Поръчки на стоки и услуги в сайтовете се правят чрез добавянето на желаните стоки и/или услуги в Кошницата за покупки и се следват стъпките и указанията на сайта за завършване и изпращане на съответната поръчка.

3. Доставката на поръчана от онлайн магазина стока се извършва с куриерска фирма, с която "Светът на красотата" ЕООД е в договорни отношения: Speedy

4. Доставки се извършват само на географската територия на Република България, което изключва доставки в български задгранични дипломатически мисии, посолства, кораби и самолети под български флаг и др. които според нормите на международното право се считат за част от територията на Република България.

5. Направените поръчки на стойност над 50,00 лева се доставят безплатно до офис на Speedy на територията на Република България

6. Поръчките, приети преди 14:00 часа, се подготвят за изпращане и предават на куриер в рамките на същия работен ден.

7. Поръчките, приети след 14:00 часа, се подготвят за изпращане и предават на куриер на следващия работен ден.

8. "Светът на красотата" ЕООД полага всички усилия да спазва сроковете за доставка, но въпреки това не може да гарантира изпълнението, ако са повлияни от причини извън контрола на фирмата.

9. Доставките се влияят от официалните празнични и почивни дни.

10. Изпълнението на поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

10.1. Една или повече от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай служител на "Светът на красотата" установява контакт с клиента и предлага алтернативи в случай, че поръчаната стока не може да бъде доставена в срок.
10.2. Не е извършено плащане (или е налице забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал банков превод или заплащане на дължимата сума с електронен платежен инструмент.
10.3 Клиентът е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
10.4 Липса на телефон за контакт с клиента или грешен и недостъпен такъв.

11. При възникване на проблеми с доставката по вина на "Светът на красотата" ЕООД, всички допълнителни разходи се поемат от фирмата. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката се таксува за сметка на получателя.

12. Стоките се доставят на получателите на ръка срещу подпис, като при големите пратки (по преценка на куриера) се доставят до входа на сградата. При невъзможност или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва:

2.1 за служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязват името и длъжността/отдела на лицето, получило пратката.
12.2 за домашен адрес – на член от домакинството, като се отбелязват името на лицето, получило пратката, и връзката му с получателя.

13. При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, не по вина на "Светът на красотата" ЕООД и/или куриера (в случай, че няма никой на адреса и др.), куриерът оставя известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от три работни дни за да бъде уточнен нов срок за извършване на доставката. При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение не по вина на "Светът на красотата" ЕООД и/или куриера, договорът за сделка от разстояние автоматично се прекратява, като в този случай, като санкция за неизпълнението му от страна на купувача,  "Светът на красотата" ЕООД задържа всички заплатени от купувача суми.

14. "Светът на красотата" ЕООД може да прекрати едностранно договора за сделка от разстояние и да задържи всички заплатени суми в случаите, когато получател неоснователно откаже да приеме пратка.

ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

1. Всеки потребител има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 работни дни от датата на закупуването й. За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

ЦВЕТОВЕ

1.  "Светът на красотата" ЕООД полага усилия предлаганите цветове на продуктите да са представени възможно най-точно и вярно. Въпреки това е възможно цветовете, които се показват, да са различни - те зависят от цветовото калибриране и отклонение на монитора или дисплея, на който се показват. "Светът на красотата" ЕООД не може да носи отговорност и да гарантира, че показваните цветове са достатъчно реални.